Багато покупців запитують, які насадки має робот-пилосос Roomba, за аналогією зі звичайними пилососами. Робот-прибиральник, на відміну від ручних пилососів, не має жодних насадок, але має все необхідне для прибирання в місцях, де звичайному пилососу буде потрібна насадка.

 

У кутах, де ручному пилососу знадобиться вузька насадка, Roomba прибирає за допомогою бічної щіточки. Бічна щітка iRobot Roomba розташована з правого боку, і вона постійно обертається, підмітаючи сміття та пил у напрямку основних щіток і турбіни.

Щоб прибрати килимові покриття ручному пилососу знадобиться насадка з турбощіткою, під час прибирання твердих покриттів турбощітка не обов'язкова. Робот Roomba має дві потужні турбощітки, які постійно обертаються із великою швидкістю. Залежно від типу покриття (килим/тверда підлога) робот-пилосос підлаштовує висоту турбощіток для максимально якісного прибирання.

 

Такі особливості мають всі моделі роботів-пилососів Roomba 600 і 700 серії.

Крім того, пилосос Roomba має декілька режимів роботи. 

  • Режим "CLEAN" — робот починає самостійне прибирання після натискання кнопки "CLEAN" і повертається на зарядну базу після закінчення.
  • Режим "SPOT" — локальне прибирання. У цьому режимі робот-пилосос концентровано прибирає невелику ділянку з діаметром до 1 метра. Після закінчення Roomba зупиняється у вихідній точці й видає звуковий сигнал. Режим "SPOT" запускається за допомогою кнопки на корпусі робота, або на пульті дистанційного керування.
  • Прибирання за розкладом — ця функція доступна для моделей Roomba 700 серії, а також для моделі Roomba 650. За допомогою цієї функції можна запрограмувати робот-прибиральник на самостійне включення у потрібний час. Можна задати до 7 прибирань на тиждень (кожен день на протязі тижня). Докладніше — у нашій статті про графік прибирання iRobot Roomba. Після роботи автоматичний пилосос повертається на зарядну базу. Прибиранням за розкладом можна користуватися навіть тоді, коли нікого немає вдома.