Роботи-пилососи Roomba, починаючи з моделі Roomba 650, мають функцію програмування графіка прибирання. Функцією програмування не володіють тільки базові моделі — Roomba 620 і Roomba 630. Більш детально про відмінності між моделями дивіться на сторінці порівняння роботів-пилососів Roomba.

 

Установка графіка прибирання iRobot Roomba

За допомогою цього модуля можна задати роботу-прибиральнику дні тижня та час, коли потрібно проводити прибирання приміщень. Roomba самостійно включатиметься згідно з заданим графіком і прибиратиме квартиру навіть у той час, коли вас немає вдома. Після завершення прибирання робот-пилосос сам повернеться на зарядну базу для заряджання. Функція програмування графіка дозволяє користуватися прибиральником щодня з максимальним комфортом.

У відеоінструкції докладно описано, як встановити поточний час і задати роботу розклад прибирання.

 

Інструкція базується на прикладі роботів-пилососів Roomba 700 серії:

  • iRobot Roomba 760;
  • iRobot Roomba 770;
  • iRobot Roomba 780;
  • iRobot Roomba 790.

 

  1. Щоб встановити поточний час, натисніть кнопку «CLOCK». iRobot Roomba може відображати час у 12-годинному форматі (AM-PM) та у 24-годинному форматі. Щоб вибрати формат відображення часу, натисніть кнопку «CLOCK» на кілька секунд. На дисплеї Roomba буде відображатися формат часу. Щоб переключитися між форматами, натисніть кнопку «CLOCK». Натисніть OK для підтвердження. Щоб скасувати, натисніть кнопку «CLEAN».
  2. Встановіть поточний день тижня за допомогою кнопки "DAY". Зверніть увагу на те, що у роботів-пилососів тиждень починається з неділі, згідно з традицією, прийнятою в США. Використовуючи кнопки «HOUR» та «MINUTE», встановіть поточний час. Натисніть кнопку «OK» для підтвердження. Встановлений час і розклад прибирання може збитися, якщо пилосос Roomba повністю розрядиться.
  3. Щоб встановити графік прибирання, натисніть кнопку «SCHEDULE». За допомогою кнопок «DAY», «HOUR» і «MINUTE» встановіть бажаний день тижня та час, коли iRobot Roomba розпочне прибирання. Таким чином, ви можете поставити до 7 прибирань на тиждень.
  4. Рекомендується використовувати робот-пилосос не рідше ніж через день. Найкращий варіант — програмувати Roomba на той час, коли немає нікого вдома. Такий варіант експлуатації робота пилососа є найбільш розумним та комфортним.