Для ефективної та довговічної роботи робота-пилососа iRobot Roomba після кожного циклу прибирання необхідно дотримуватися кількох простих рекомендацій:

 

1. Зняти контейнер для сміття

2. Почистити контейнер та відділення фільтра за потреби

Витрусити контейнер

Прочистити відділення фільтра та сам фільтр

Мембранні фільтри, які використовуються в моделях iRobot Roomba 500 та 600 серії, можна промивати під водою, але перед встановленням необхідно повністю висушити. HEPA-фільтри для Roomba 700 серії промивати не рекомендується. При щоденній експлуатації фільтр рекомендується змінювати кожні 2-3 місяці.

Важливо контролювати заповнення контейнера для сміття. При повністю заповненому контейнері та запилених фільтрах ефективність роботи робота-пилососа знижується. Деякі моделі iRobot Roomba мають вбудований датчик заповнення контейнера, який підкаже вам момент, коли сміттєзбірник слід почистити. Таку функцію мають:

iRobot Roomba 770;

iRobot Roomba 780;

iRobot Roomba 790.

 

3. Почистити щітки робота

Зніміть жовті ковпачки й видаліть волосся, що намоталося, а також сміття. У цьому вам допоможе аксесуар для чищення (входить до комплекту з усіма роботами для сухого прибирання).

Доглядаючи Roomba, звертайте увагу на частини, які пофарбовані в жовтий колір — догляд за ними дозволить роботу прослужити довгі роки і якісно проводити прибирання.

Видаліть волосся й сміття з жовтих підшипників робота.

За допомогою аксесуара-кільця (входить до комплекту з роботами Roomba 700 серії) видаліть волосся й сміття, що заплуталося, з основних щіток робота.

Якщо на краях щіток і навколо підшипників накопичилося багато сміття — робот-пилосос буде виробляти більше шуму, також блок щіток може вийти з ладу.

 

4. Почистити переднє колесо робота

Витягніть переднє колесо робота, сильно потягнувши його на себе. Видаліть бруд і сміття порожнин модуля переднього колеса.

Вийміть коліщатко з тримача, і приберіть сміття, що намоталося навколо осі. Дістаньте вісь із колеса та почистьте її. Вставте вісь у коліщатко, коліщатко в утримувачі та весь модуль коліщатка в роботі.

Якщо модуль переднього колеса сильно забруднений, рух робота ускладнюється й знижується ефективність прибирання. Крім того, під переднім колесом знаходиться датчик пробігу, який допомагає роботу обчислювати геометрію та площу приміщення. Якщо цей датчик дуже запилиться, робот може некоректно розуміти геометрію та площу приміщення.

 

5. Почистити сенсори перепаду висоти

Сухою тканиною або пензликом витріть датчики перепаду висоти.

 

6. Почистити основні колеса

Натисніть на колеса і витягніть з-під них сміття.

При щоденному використанні робота-пилососа Roomba, необхідно щотижня проводити повний огляд та обслуговування робота-пилососа, щомісяця — видаляти пил і сміття за допомогою пінцету та звичайного пилососу.

 

Виконання цих рекомендацій дозволить роботу служити довгі роки та ефективно проводити сухе прибирання.