Миючий робот пилосос
 

Кращий робот пилосос для сухого та вологого збирання

Його основна функція – вологе прибирання. Нині таких пристроїв на ринку більшість. Перший подібний робот створила компанія iRobot, це був модельний ряд iRobot Scooba. Вони активно продавалися в Україні з 2010 до 2016 року. Свого часу, це був найкращий миючий робот пилосос. Він розливав на підлогу воду з миючим засобом, мав активну щітку та функцію всмоктування сухого сміття, і справді добре відмивав складні забруднення з покриття для підлоги. Також він міг провести й легке сухе прибирання. Але через велику кількість води, яка потрапляла на підлогу, а потім у щілини, покриття могли здутися. Компанія iRobot припинила випуск моделі через цю проблему, хоча сам робот за якістю вологого прибирання досі перевершує конкурентів.

 

Роботи пилососи 2 в 1

Найкращі роботи пилососи з вологим прибиранням

За якістю прибирання до iRobot Scooba наблизилися тайванські роботи пилососи Hobot Legee.

Очищення два в одному

Особливість гаджетів бренду – технологія Fast Brush. Пилосос спочатку всмоктує сухе сміття, а потім розбризкує перед собою миючий розчин, і протирає підлогу серветкою з мікрофібри.

Подача мийного засобу

Робот пилосос миє підлогу після того, як спочатку витріть його сухою серветкою. Подача води регулюється через мобільний додаток.

Майданчики, що рухаються

Основна особливість цих моделей — вібрувальний майданчик із серветкою, що імітує рух шваброю або руками людини. За 1 секунду серветка протирає пів 10 разів, що сприяє ефективному очищенню від забруднень.

 

Який добрий робот пилосос з вологим прибиранням можна купити в Україні?

Більшість моделей виробники прикріплюють серветку до нижньої частини корпусу Велику популярність (і заслужено!), отримали роботи пилососи з функцією вологого прибирання від бренду Xiaomi.

У них з'явилася розумна подача води замість звичайного витікання води на поверхню, але це все ще компромісна покупка. Адже основне призначення таких пристроїв - саме сухе прибирання.

Є два режими роботи: комбіноване прибирання та вологе. У першому варіанті після установки суміщеного контейнера миючий робот пилосос Xiaomi всмоктує сміття, і одночасно протирає підлогу. А під час вологого прибирання всмоктування відключається, і працює лише вологе протирання підлоги.

У кращих традиціях полотерів, в деяких моделях є електронне регулювання подачі води. Такі моделі не залишають розлучень на підлозі, через що поверхня не роздувається, і на довше збереже презентабельний вигляд.

 

Роботи полотери

Найкращий мийний робот полотер для дому – від авторів жанру, американського виробника iRobot. На зміну колишньому флагману Scooba, вони випустили нову лінійку роботів полотерів - iRobot Braava.

Виробник позиціонує ці роботи як пилососи для сухого та вологого збирання. Але по суті це пристрої виключно для миття підлоги, тому що немає турбіни для всмоктування і контейнера для збору сміття.

Принцип роботи

Хороший приклад покупки для дому - iRobot Braava jet. Полотер легко відмиває застарілі та складні забруднення з твердих покриттів для підлоги, змочуючи поверхню, а потім протираючи її серветкою.

Рухається «ялинкою», імітуючи рухи звичайної швабри. Кілька разів проходить по всій площі кімнати, потім робить повторні проходи по периметру, щоб ідеально відмити в кутах приміщення.

Також вміє синхронізуватися з роботом для сухого прибирання: коли буде закінчено сухе очищення, полотер почне вологе прибирання.

Види збирання

Моделі цієї серії підтримують вологе та мокре прибирання. Їхня відмінність — у кількості миючого розчину, який полотер розпорошує на поверхню. Для кожного виду миття підлоги використовується своя серветка з мікрофібри. В обох випадках вони легко прибирають плями і не залишають розлучень, тому що вбирають воду.

Ми лише коротко розповіли про види полотерів та відмінності між ними. Якщо вам потрібно купити робот пилосос з функцією вологого прибирання, але складно визначитися з моделлю – зв'яжіться з нами будь-яким зручним способом, і наш консультант допоможе вибрати відповідну модель.