Новий iRobot Roomba 980

Щоразу компанія iRobot випускає роботи-пилососи, що відрізняються наявністю тих чи інших нових функцій, а також покращеними характеристиками. Якщо раніше вони стосувалися функціональних особливостей, дизайну, то нова модель Roomba 980 порадує чимось особливим та унікальним. Це наявність Wi-Fi.

 

Здавалося б, для якої мети домашньому роботу прибиральникові потрібен цей бездротовий зв'язок? За допомогою Wi-Fi власники 980 моделі можуть зв'язуватися з ним завдяки смартфону або планшету. Потрібно лише завантажити програму та зробити синхронізацію пристроїв. Управляти можна як із сусідньої кімнати, так і з іншого будинку. Головне, щоб зберігалася відстань, за якої функціонує мережа Wi-Fi.

 

Якщо для управління застосовувався пульт, нині його роль виконує власний гаджет. Він не лише надсилає сигнали, а й приймає дані. У будь-який момент можна дізнатися, наскільки заповнений відсік для збирання пилу, а також дізнатися про залишок заряду. У програмі встановлюється періодичність роботи, режими та багато іншого. Робот-пилосос може займатися прибиранням як у вечірній час, вранці, так і за кілька годин до приходу домочадців. Якщо смартфона немає або він недоступний, то ввімкнути Roomba 980 можна за допомогою кнопок, розташованих на корпусі.

 

Робот-пилосос має функцію Carpet Boost. У її завдання входить визначення виду покриття. Якщо відбувається перехід із ковроліну на плитку або навпаки, тоді підбирається відповідний режим. Не варто стежити й за зарядом акумулятора. Маленький помічник самостійно стане на зарядку, а як тільки акумулятор буде заряджений, він повернеться до виконання своїх зобов'язань.

 

Оснащений робот-пилосос Roomba 980 технологією vSLAM. Вона оцінює масштаби роботи, ділить кімнату на кілька зон і включається до справи. Повторне прибирання вже прибраних зон цілком виключається. За наявності стін або інших перешкод сенсори повідомлять про них, і робот-пилосос обере інший шлях.

 

iRobot Roomba 980 в найближчому майбутньому очікується у продажу.